malzemeler:
patlıcanlar alaca soyulup küçük küpler halinde doğranır.limonlu ve tuzlu suyun içine konup yarım saat beklenir.patlıcanlar sıkılıp yağda kızartılır.havlu peçetenin üstüne alınır.yağını salınca tabağa alınıp sosla servis yapılır.sosun yapımı ise domatesler rendelenir tencereye konur diğer malzemeler eklenip suyunu salıp çekmesi beklenir. ılınınca patlıcanların üzerine dökülür.şimdiden afiyet olsun
- 1 kilo patlıcan
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 kesme şeker
- yarım çay bardağı sıcak su
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
patlıcanlar alaca soyulup küçük küpler halinde doğranır.limonlu ve tuzlu suyun içine konup yarım saat beklenir.patlıcanlar sıkılıp yağda kızartılır.havlu peçetenin üstüne alınır.yağını salınca tabağa alınıp sosla servis yapılır.sosun yapımı ise domatesler rendelenir tencereye konur diğer malzemeler eklenip suyunu salıp çekmesi beklenir. ılınınca patlıcanların üzerine dökülür.şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder