17 Eylül 2008 Çarşamba

PATETES KÖFTESİ(KANDIRIK KÖFTE)


iftar bereketi 2(3hafta)gönderiyorum canım soframdan bir tarifle geldim sevgiler




iftar soframda küçük görümcem patates köftesini görüpte mercimek köftesi sanmasıyla köfteyede yeni bir isimde koymuş olduKANDIRIK KÖFTE görüntü mercimek köftesi tadı ise bambaşka.işte karşınızda kandırık köftemiz....


malzemeler:




  1. 4-5 patates


  2. yarım su bardağı ince bulgur


  3. 4-5 dal taze soğan


  4. 3 kaşık zeytinyağı


  5. 2 kaşık salça


  6. 1 tatlı kaşığı tuz, kimyon,acıbiber


  7. 1 tutam dereotu


  8. marul


yapılışı:



patatesler soyulup az tuzlu suda haşlanır.süzülür ezilir ve iyice soğutulur.diğer taraftan ince bulgur bir kaba alınır üstüne çıkacak kadar kaynar su eklenip ağzı kapatılır.bulgurların şişmesi beklenir.bu arada zeytinyağı tavaya konup salça eklenir salça eriyince altı kapatılır. taze soğan ve dereotu küçük küçük doğranır.iyice soğuyan patatesin içine yine iyice soğumuş bulgur konur iyice yogrulur.baharatlar ve salçalı yağ eklenir.yoğurmaya devam edilir.yeşillikler eklenirşekil verilip marul dizili kabakla servis yapılır.şimdiden afiyet olsun



not:patates ve bulgur iyice soğumalı yoksa karışım çok cıvık oluyor toplanmasıda bayağı zorlaşıyor.

1 yorum:

Eda dedi ki...

Merhaba Alkım :)
Bu köfte kandırık ta olsa çok lezzetli görünüyor..Mercimek de patates de favorimdir..Ellerine sağlık..
Soruna gelince.. Önce katılmak istediğin tarifini sitende yayınla, daha sonra kendi e-mail adresinden bana tarifinin linkini gönder sadece..Hepsi bu canım..Sormak istediğin başka bişey olursa seve seve yanıtlarım..
Sevgiler..

ISLAK KURABİYE