12 Aralık 2008 Cuma

ELMALI TURTA



Kocamın en sevdiği hamur işi.her gün yiyebilir.laf aramızda benimde favorimdir kendisi.


malzemeler:


1 teremyağ


1 yumurta


6 kaşık şeker


1 vanilya


1 kabartma tozu


un


1 yumurta sarısı


pudra şekeri


iç malzeme:


5-6 elma


1 avuç şeker


1 su bardağı ceviziçi


1 tatlı kaşığı teremyağ


1 tatlı kaşığı tarçın


yapılışı:


ilk önce iç malzeme hazırlanır elmalar soyulup rendelenir.tencereye konur.şeker eklenir suyunu çekene kadar pişirilir.


altı kapatılıp tarçın,ceviziçi,1 tatlı kaşığı teremyağ konup karıştırılır.soğumaya bırakılır.


hamur için yağ ,yumurta,şeker karıştırılıp vanilya,kabartma tozu ve un eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.


hamurdan bir parça ayrılır.gerikalan hamur katı yağla yağlanmış dikdörtgen borcama yayılır. üstüne iç malzeme konur. en üstede ayrılan hamurlardan kafes yapılır.


kafesin üstüne yumurta sarısı sürülür.180 derece fırında pişirilir.


soğuyunca pudra şekeri dökülerek servis yapılır.

şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE