11 Aralık 2008 Perşembe

İSTANBUL SİMİDİ BUNLAR



eşim simitleri görünce yapmadığın bir bu kalmıştı dedi. ama ne yapabilirim kahvaltıya en çok yakışan şey değilmidir simit. hadi arkadaşlar soğumadan sizde buyrun lütfen sıcacık simitlerimden..


malzemeler:



  • 2 su bardağı süt

  • 2 çaybardağı sıvıyağ

  • 4 tatlı kaşığı şeker

  • 2 tatlı kaşığı tuz

  • 1 paket yaşmaya

  • un

üstüne:



  • 2 su bardağı su

  • 1 çorba kaşığı pekmez

  • bol bol susam

yapılışı:



  • ılık süt,şeker ve maya karıştırılır.üstüne sıvıyağ,tuz ve un eklenerek ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.üstü kapatılarak 2 katına çıkması sağlanır.

  • dinlenen hamur bezelere ayrılır.

  • bezeler rulo haline getirilir ve iki tanesi birbirine dolanarak simit şekli verilir.

  • önce pekmezli suya sonra susama batırarak tepsiye dizilir.

  • 190 derecede pişirilir.

not:



  • bezeleri küçük yapın yoksa simitler kalın ve büyük oluyor

  • bir dahaki sefere mahlep koymayı düşünüyorum.

  • şimdiden afiyet olsun


2 yorum:

Adsız dedi ki...

ikramin icin tesekkur ederim canim:))
kokuya geldim
payima dusenide alip kaciyorum:))

ellerine saglik

www.yenitadlar.blogcu.com

www.illedeyemek.com dedi ki...

harika görünüyor canım
ellerine sağlık.

www.illedeyemek.com

ISLAK KURABİYE