Patlıcanlı iç hazırlarken genelde herşeyi kendim hazırlarım ama bu sefer patlıcanları közlemem lazımdı benimde vaktim olmadığı için hazır patlıcan ezmesi kullandım .gerçekten hem tadı değişmedi hemde benim işim hemencecik bitti..
malzemeler:
4 yufka
5 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı süt
1 yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 tutam şeker
iç malzemeler:
250 gr kıyma
1 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 küçük kavonoz közlenmiş patlıcan
tuz,karabiber
yapılışı:
tavaya yağ konur soğan doğranıp kavrulur.kıyma eklenir.kavrulmaya devam edilir.tuz ve karabiber eklenir.altı kapatılır.
karışıma patlıcan eklenir iyice karıştırılır.
3 kaşık yoğurt,3 kaşık süt,yumurta akı ve sıvıyağ karıştırılır.
yufka yayılır harçtan sürülür 4 e bölünür iç malzemeden konup bohça şeklinde kapatılır.
tepsiye dizilir.
üzerine 2 kaşık yoğurt,yumurta sarısı ve bir tutam şeker karıştırılarak sürülür.
180 derecede pişirilir.
şimdiden afiyet olsun.
2 yorum:
patlıcanlı olan tüm lezzetlere evet derim.Eminim senin böreğinde çok lezziz olmuştur.Sevgiler...
www.illedeyemek.com
patlıcanla yapılan tüm tariflere bayılırım.:)nefis görünüyor börekler..elinize saglık.sevgiler.
Yorum Gönder