29 Aralık 2008 Pazartesi

KISIR


İşte en sevdiğim bulgur yemeği.Yapması kolay yemesi zevkli bol kalorili ama vazgeçilmeyen bir TÜRK lezzeti.Tabiiki her evin kendine göre bir kısır zevki vardır mutlaka. Buda bizim evinki.Ben daha çok ılık tüketmeyi seviyorum ama soğukta harika oluyor.

buyrun efendim şimdiden afiyet olsun.

malzemeler:


  • 2 su bardağı köftelik bulgur

  • kaynar su

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 soğan

  • 1 demet tazesoğan

  • 2 salatalık

  • tuz,kırmızıbiber,karabiber,kuru nane

  • 2 çorba kaşığı salça

  • 1 çorba kaşığı biber salçası

  • nar ekşisi ve/veya limon suyu

  • marul

yapılışı:


  • bulgur yıkanıp tencereye konur ,1 tatlı kaşığı tuz ve üstüne çıkacak kadar kaynar su konup kapağı kapatılır.

  • diğer tarafta kurusoğan küçük küpler halinde doğranıp sıvıyağda kavrulur.içine domates salçası ve biber salçası(isteğe bağlı) konup bir iki kez daha çevrilip altı kapatılır.

  • marul ve taze soğanın yeşil kısımları incecik kıyılır.salatalık soyulup incecik kıyılır.demlenen bulgura önce yağlı soğanlı karışım konup iyice karıştırılır.

  • baharatlar ve nar ekşisi eklenip bir kez daha çevrilir.

  • kısır 5-10 dakika ılınmaya bırakılır.

  • yeşillikler ilave edilip tad kontrolu yapılıp servis yapılır.

1 yorum:

yildiz dedi ki...

Benim de cok sevdigim ve bol acili yedigim ama,bu aralar yiyemedigim
bir lezzet...
Ellerine saglik canim,yeni yilin sana ve ailene huzur getirmesi dilegiyle...Sevgiler...

ISLAK KURABİYE