Benim tuzlu kekimden oldukça farklı bir tarif. patates canavarı olduğum düşünülünce sanırım ne demek istediğimi anlamışsınızdır herhalde.keki yedikten sonra bu tarife daha önce neden raslamadım diye çok hayıflandım doğrusu. tarifi aldığım arkadaş farklı malzemelerde ekleneceğini söylüyor .eminim onlarda lezzetli olur ama öncelikle bunu deneyin derim.
malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 subardağı yoğurt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- 2 subardağı un
- 1 kabartma tozu
- 4 patates
- 1 küçük kurusoğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- susam
yapılışı:
- yumurta ,yoğurt,sıvıyağ çırpılır.
- patates küp küp doğranır,soğan da küp küp doğranır.
- karışıma eklenir.un kabartma tozu vetuz eklenerek hamur oluşturulur.
- yağlı kağıt serili dikdörtgen borcama dökülür.
- üzerine bol susam dökülür.180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun.
1 yorum:
elinize sağlık leziz görünüyor,sevgilerimle...
www.illedeyemek.com
Yorum Gönder