20 Aralık 2008 Cumartesi

YUMURTALI VE YOGURTLU KABAK


Son yapılan tahlillerde kolesterol yüksekliği hat safhaya çıkınca bendenizde diyet yemeklerine geri döndüm.işte bunlardan biri.

malzemeler:

  • 3-4 kabak
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz,karabiber
  • 1 yumurta
  • dereotu
  • sarımsaklı yoğurt
yapılışı:

  • soğan ve kabaklar soyulur.soyulan soğan yemeklik olarak doğranıp tavaya konur.
  • yağla birlikte bir süre kavrulduktan sonra iri küpler halinde doğranmış kabaklar eklenir.
  • kabaklar suyunu salıp çekene kadar pişirilir.üstüne yumurta kırılır tuz ve karabiber eklenir.
  • en son dereotu eklenip sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE