bu da izmirden bir tarif mutlaka deneyin sizi çok şaşırtacak bir hamur ve sonuçta muhteşem bir lezzet.tahin seviyorsanız mutlaka deneyin derim ama unutulmaması gerekenler var hamur yoğrulduğunda kum gibi olur telaşlanmayın avucunuzda ısıtarak şekil vereceksiniz.pişme süreside önemli üzeri kızarınca alıyoruz fırından ama en az 15 dakika kurabiyeleri çıkarmıyoruz tepsiden yoksa dağılırlar benden söylemesi.söylediklerim sizleri korkutmasın arkadaşlarım bunlar sadece tiyolar ..hadi bakalım kolaylıklar sizlere...
malzemeler:
- 1,5 su bardağı tahin
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 teremyağ erimiş
- 1 yumurta sarısı
- 2 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 4 su bardağı un
üstü için:
- yumurta akı
- ceviz,şamfıstığı,fındık içi,susam
yapılışı:
- tahin ve şeker iyice karıştırılır.
- yumurta sarısı teremyağ eklenip iyice karıştırılır.
- 2 vanilya, kabartma tozu un eklenip yoğrulur.
- ele alınan parça yuvarlanır önce yumurta akına sonra cevize batırılıp tepsiye dizilir.
- 175 derecede 20-25 dakika pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun.
3 yorum:
canımcım ahrika bir kurabiye olmuş bu elelrine sağlık afiyet şeker olsun..
canım şimdiden bayramını kutluyorum ve nice bayramlar diliyorum sevgiyle kal
ne güzel bir tarif bu. Ben de yapmak istedim çayımın yanına..
elelrinize sağlık olsun.
Mutlu güzel bayramlar.
sıcacık sevgiler.
Çok lezzetli görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
İyi Bayramlar......
Yorum Gönder