Arkadaşlarım için denediğim bir tarif. düşündüğümden çok daha iyi oldu.çörekotunu benim gibi poğaca üstünden başka bir yerde kullanmıyorsanız bu tarifi deneyin derim.
malzemeler:
- 1 paket teremyağ
- 1 çaybardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- 1 çaybardağı çörek otu
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çorba kaşığı şeker
- 1 kabartma tozu
- un
üstü için:
- yumurta sarısı
yapılışı:
- teremyağ,sıvıyağ,yumurta akı ve çörekotu karıştırılır.
- şeker ve tuz eklenir.
- un ve kartma tozu eklenerek kulakmemesi kıvamında bir hamur elde edilir.
- ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yumurta sarısına batırılıp tepsiye konur.
- 180 derecede pişirilir.
- şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder