11 Aralık 2008 Perşembe

ÇÖREKOTLU KURABİYE p.d.ç.s.e.31



Arkadaşlarım için denediğim bir tarif. düşündüğümden çok daha iyi oldu.çörekotunu benim gibi poğaca üstünden başka bir yerde kullanmıyorsanız bu tarifi deneyin derim.


malzemeler:



  • 1 paket teremyağ

  • 1 çaybardağından bir parmak eksik sıvıyağ

  • 1 çaybardağı çörek otu

  • 1 yumurta akı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1,5 çorba kaşığı şeker

  • 1 kabartma tozu

  • un

üstü için:


  • yumurta sarısı


yapılışı:



  • teremyağ,sıvıyağ,yumurta akı ve çörekotu karıştırılır.

  • şeker ve tuz eklenir.

  • un ve kartma tozu eklenerek kulakmemesi kıvamında bir hamur elde edilir.

  • ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yumurta sarısına batırılıp tepsiye konur.

  • 180 derecede pişirilir.

  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

MERHABA Canımcım;
31. Ev sahibemiz olan ÜMRAN (ÇAPANKIZIMUTFAKTA.BLOGSPOT) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK BU ARADA benim sitemdede tariflerin resimleri ve senin sitene yönlendirme var iyi haftalar http://birdemliksohbet.com
Sevgilerimle SEVİL SAHİN

ISLAK KURABİYE