Ispanaklı pastayı ilk duyduğumda bana çok ilginç gelmişti.o günden beride oldukça sık olmasada yaptığım ve her yaptığımda yada yediğimde neden unuttum diye hayıflandığım bir tatlıdır kendileri..
malzemeler:
keki için:
- 3 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- yarımbardak sıvıyağ
- yarımsu bardağı ıspanak püresi(ıspanak yaprakları az suyla haşlanıp (5 dakika)blendırdan geçirilir)
- 1 vanilya
- bir kabartma tozu
- 1 çay kaşığı ucuyla muskat rendesi
kreması:
- yarımkilo süt
- 3 kaşık nisaşta
- 2 kaşık un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- vanilya
yapılışı:
- kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
- diğer malzemeler eklenip kalıba dökülür.
- 180 derecede pişirilir.
- krema için sütün içine vanilya hariç tüm malzemeler konur .
- muhalebi kıvamına kadar pişirilir.
- vanilya eklenip soğuyana kadar mikserle çırpılır.
- pişin kekin kabaran kısımları kesilir.
- kek krema ile kaplanır.kesilen kek parçaları rondadan geçirilip pastanın üzerine dökülür.
- şimdiden afiyet olsun.
1 yorum:
Alkim Hanim bir zamanlar ayni duygulari paylasmis biri olarak simdi ispanakli pasta ve keklerin müdavimi oldum...
pastanin görüntüsü nefis olmus kesinlikle ellerinize saglik...
Yorum Gönder