3 Şubat 2009 Salı

UZAYLI PASTA


Ispanaklı pastayı ilk duyduğumda bana çok ilginç gelmişti.o günden beride oldukça sık olmasada yaptığım ve her yaptığımda yada yediğimde neden unuttum diye hayıflandığım bir tatlıdır kendileri..
malzemeler:
keki için:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • yarımbardak sıvıyağ
  • yarımsu bardağı ıspanak püresi(ıspanak yaprakları az suyla haşlanıp (5 dakika)blendırdan geçirilir)
  • 1 vanilya
  • bir kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı ucuyla muskat rendesi
kreması:
  • yarımkilo süt
  • 3 kaşık nisaşta
  • 2 kaşık un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • vanilya
yapılışı:
  • kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • diğer malzemeler eklenip kalıba dökülür.
  • 180 derecede pişirilir.
  • krema için sütün içine vanilya hariç tüm malzemeler konur .
  • muhalebi kıvamına kadar pişirilir.
  • vanilya eklenip soğuyana kadar mikserle çırpılır.
  • pişin kekin kabaran kısımları kesilir.
  • kek krema ile kaplanır.kesilen kek parçaları rondadan geçirilip pastanın üzerine dökülür.
  • şimdiden afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Alkim Hanim bir zamanlar ayni duygulari paylasmis biri olarak simdi ispanakli pasta ve keklerin müdavimi oldum...
pastanin görüntüsü nefis olmus kesinlikle ellerinize saglik...

ÇİKOLATALI TURTA....