sinangil'in aromalı unlarını benim gibi denemeyen var mı bilmiyorum ama tansaşta görüp aldıktan sonra sıkça denedim.
aromaları çok hoş kesinlikle rahatsız etmiyor.kabartma tozuda koymuyorsunuz.
benim kızım keki sade tükettiği için bu karışım gerçekten işime çok yaradı tavsiye ederim. ben limonlusunu ve fındıklısını denedim. üzerinde tarifi var ama ben kendi değişikliklerimle tarifini veriyorum.
ayrıca bu tarifi SEVİNÇE GÖDERİYORUM.
malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı-katıyağ karışımı
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı fındık kreması(istenirse)
2,5-3 bardak sinangil fındık aromalı un
yapılışı:
yumurta ve şeker çırpılır.diğer malzemeler eklenip yağlanmış kalıba dökülür.
175 derece pişirilir.
ılınınca pudra şekeri eklenip servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun
10 Şubat 2009 Salı
FINDIK AROMALI KEK p.d.ç.s.3.37
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
mantıya bayılırım ister soğuk ister sıcak olsun ama soğuk halini daha çok seviyor gibiyim... malzemeler: 2 su bardağı aslı börek mantısı 2 s...
-
bu tarifte yaseminden. ben kuskus salatasını genelde yoğurtlu yapıyorum.bu tarifi görünce denemem lazım dedim. iyikide denemişim. yaseminin ...
-
PİNYATAYI İLK YAPTIĞIMDA YAZMIŞTIM BU YAPIMI VE FOTOFRAFLAR BİR SÜRE SONRA BANA YETERSİZ GELİNCE 2.BİR YAPILIM AŞAMA FOTOFRAFLARI KOYDUM. B...
1 yorum:
Kekin çok muhteşem görünüyor. Kek çok yaparım,seninkini de deneyecğim. Ellerine sağlık.
Yorum Gönder