10 Şubat 2009 Salı

FINDIK AROMALI KEK p.d.ç.s.3.37


sinangil'in aromalı unlarını benim gibi denemeyen var mı bilmiyorum ama tansaşta görüp aldıktan sonra sıkça denedim.
aromaları çok hoş kesinlikle rahatsız etmiyor.kabartma tozuda koymuyorsunuz.
benim kızım keki sade tükettiği için bu karışım gerçekten işime çok yaradı tavsiye ederim. ben limonlusunu ve fındıklısını denedim. üzerinde tarifi var ama ben kendi değişikliklerimle tarifini veriyorum.
ayrıca bu tarifi SEVİNÇE GÖDERİYORUM.
malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı-katıyağ karışımı
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı fındık kreması(istenirse)
2,5-3 bardak sinangil fındık aromalı un
yapılışı:
yumurta ve şeker çırpılır.diğer malzemeler eklenip yağlanmış kalıba dökülür.
175 derece pişirilir.
ılınınca pudra şekeri eklenip servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun

1 yorum:

zeytintanesi dedi ki...

Kekin çok muhteşem görünüyor. Kek çok yaparım,seninkini de deneyecğim. Ellerine sağlık.

ISLAK KURABİYE