10 Şubat 2009 Salı

KIYMA SOSLU KAŞARLI BOĞCA P.D.Ç.S.E.37

Krep yaptığım gün artanlarla ne yapacağımı düşünmeye başlamıştım ki aklıma güzel bir akşam yemeği planlamak geldi.
çalışan olunca akşam yemeklerine istediğiniz özeni gösteremiyorsunuz. hatta bazen eşim şaka ile karışık misafir gelsede bir şeyler yesek diyor. tabiki biraz abartsada laf aramızda birazda haklı aslında.
o yüzden haftasonları menüyü biraz çeşitli ve farklı tutmaya çalışıyorum. bu yemeğide o günlerden birinde yaptım
bu tarifide p.d.ç.s.e.37 gönderiyorum sevgiler
malzemeler:
  • krep
  • 100-150 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 kaşık salça
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber,sarımsak tozu
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • kaşarpeynir rendesi
yapılışı:
  • tavaya yağ konup soğan yemeklik doğranır.hafif sotelenince kıyma eklenip suyunu salıp çekmesi sağlanır.
  • salça ve sıcak su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • soğuyunca krebin ortasına 1 yemek kaşığı kıymalı sos konup boğca gibi kapatılır.kürdanla tutturulur.
  • üzerine kaşar rendesi konup 200 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirilir.
  • bu aşamada beşamel sosta konup kaşar üzerine konsa çok daha güzel olur ama benim eşim beşamel sosu sevmediği için ben bu şekilde yaptım.
  • şimdiden afiyet olsun.

3 yorum:

sevincceden dedi ki...

Çok teşekkürler ilgi ve alâkana arkadaşım.
Ellerine sağlık miss gibi kaşar erimiş bohçanın üstünde harika görünüyor.

anka dedi ki...

Off off ne bohça amaa.yeme de yanında yat olmuş:)süper görünüyor. ellerine sağlık.sevgiler.

sevil dedi ki...

hımmm ben cok severim balım bunu ellerin dert görmesin ..
bu arda hafta ya bugun beraberiz inş. demi tatlım bekliyorum..

ISLAK KURABİYE