çalışan olunca akşam yemeklerine istediğiniz özeni gösteremiyorsunuz. hatta bazen eşim şaka ile karışık misafir gelsede bir şeyler yesek diyor. tabiki biraz abartsada laf aramızda birazda haklı aslında.
o yüzden haftasonları menüyü biraz çeşitli ve farklı tutmaya çalışıyorum. bu yemeğide o günlerden birinde yaptım
bu tarifide p.d.ç.s.e.37 gönderiyorum sevgiler
malzemeler:
- krep
- 100-150 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 kaşık salça
- tuz,karabiber,kırmızıbiber,sarımsak tozu
- 1 çay bardağı kaynar su
- 2 kaşık sıvıyağ
- kaşarpeynir rendesi
- tavaya yağ konup soğan yemeklik doğranır.hafif sotelenince kıyma eklenip suyunu salıp çekmesi sağlanır.
- salça ve sıcak su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- soğuyunca krebin ortasına 1 yemek kaşığı kıymalı sos konup boğca gibi kapatılır.kürdanla tutturulur.
- üzerine kaşar rendesi konup 200 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirilir.
- bu aşamada beşamel sosta konup kaşar üzerine konsa çok daha güzel olur ama benim eşim beşamel sosu sevmediği için ben bu şekilde yaptım.
- şimdiden afiyet olsun.
3 yorum:
Çok teşekkürler ilgi ve alâkana arkadaşım.
Ellerine sağlık miss gibi kaşar erimiş bohçanın üstünde harika görünüyor.
Off off ne bohça amaa.yeme de yanında yat olmuş:)süper görünüyor. ellerine sağlık.sevgiler.
hımmm ben cok severim balım bunu ellerin dert görmesin ..
bu arda hafta ya bugun beraberiz inş. demi tatlım bekliyorum..
Yorum Gönder