10 Şubat 2009 Salı

ETLİ NOHUT


Nohutla tanışmam üniversitede oldu. hepinizin nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim.Bir TÜRK olarak o yaşa kadar tadını bilmemek çok tuhaf biliyorum.
Ama babam evlendiklerinde anneme evde 2 yemek istemiyorum demiş biri nohut ikinciside yeşil mercimek. o yüzden bizim evde zaman zaman yeşil mercimek pişsede nohut hiç pişmezdi.
O yüzden yıllar sonra tanışmak nasip oldu bize.benim evde ise çok sevilir. hem eşim hemde kızım için evet denen bir yemek. o yüzden evde haftada bir pişiriyorum.onlarda zevkle yiyorlar.
son zamanlarda hemşire arkadaşımından öğrendiğim bir yöntem var onu sizinle paylaşmak istedim.
nohutu soğuk suya koyup içine bir avuç un,tuz ve 2 kesme şeker koyup öyle bekletiyorum. bence tadı çok daha lezzetli oldu.bilginize...
yapılışı:
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 soğan
  • 2 kaşık salça
  • 250 gr haşlanmış dana kuşbaşı
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • un
  • şeker
  • tuz
  • sıcak su
yapılışı:
  • nohut soğuk suda un,şeker ve tuzla bir gece bekletilir.
  • düdüklüye yağ konur,soğan yemeklik doğranır.hafifce kavrulur.
  • haşlanmış dana eti eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • nohut ve salça eklenip 2-3 kez çevrilir.üstüne çıkana kadar sıcak su eklenir.tuzu konup düdüklünün ağzı kapatılır.
  • 1 saat pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

sevincceden dedi ki...

Pilav ve nohut muhteşem ikikli ellerine sağlık canım ayrıca...
"Etkinliğime buyurun"
37. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
23 SUBAT 2009 - 09 MART 2009 TARİHLERİ ARASINDA
http://sevincceden.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.

SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE " PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 37.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.
C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM.
ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN.
EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMINIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

HÜLYA dedi ki...

merhaba canım...

yemekgezegeninden sana bir mail gelmiş olması lazım orda banne kodu vermişlerdir. O kodu kopyalayıp blogunda yerleşime girip gadget ekleden HTML Javasxtri yapılandırdan içrik kısmına o kodu yapıştırmalısın. O kodu bloguna yapıştırınca yemekgezegeninin redmi ve linki olacak blogunda.. o zaamn direk tariflerinin bazıları yayınlanacak. bundan sonra senin ekstra bişey yapmana gerek yok. Banner kodunu sayfana eklemen yeterli

yemekgezegen üyesidir diye bir resim olacak bloğunda...

umarım anlatabilmişimdir canım

sevgiler

ISLAK KURABİYE