26 Ağustos 2008 Salı

AHUDUDU REÇELİ


Malzemeler:



1 kilo ahududu



1,5 kilo şeker



yarım limon suyu



yapılışı:Ahududu temizlenip yıkanır ve ölçü kabına konur arkadaşlar ölçü kabı derken bu bazen bir kase olabilir bazen bir bardak bazende koca bir tencere olur yapacağımız reçel miktarına göre değişir ben bazen 1 portakaldan bile reçel yaptığım için ölçü kabı her seferinde değişiyor. tencereye alınır ahududu biraz daha tatsız olduğu için şeker miktarını 1,5 ölçü koymanızda fayda var gene 20 dakika kaynatıp (kaynadıktan sonra 20 dakika) limon suyunu sıkıp 10 dakika daha kaynatıyoruz soğutup kaldırıyoruz şimdiden afiyet olsun



Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE