10 Ağustos 2008 Pazar

ERİK PELTESİ


Küçüklüğümde kızamıkçığa yakalanmıştım ve karşı komşumuz bana erik peltesi getirmişti. O tadı asla unutamam.Ne zaman bu pelteyi yapsam komşumuzu hep sevgiyle anarım.

malzemeler:


  1. 1 kilo mürdüm eriği

  2. 2 çay bardağı su

  3. 2 corba kaşığı nisasta

  4. 1,5 su bardağı şeker

  5. 1 vanilya

üstü için:


  1. süsleme şekerleri

yapılışı:

Mürdüm erikleri yıkayıp tencereye koyup 1 çay bardağı suyla haşlanır. Soğuyunca süzgeçten geçirilip tencereye alınır. 1 çay bardağı su içinde eritilmiş nisasta ve şeker eklenerek pişirilir. Şeker miktarını kendi zevkinize ve eriğin tadına göre ayarlıyabilirsiniz.Islatılmış borcama dökülür.Soğutulup üzeri şekerle süslenir.Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE