Küçüklüğümde kızamıkçığa yakalanmıştım ve karşı komşumuz bana erik peltesi getirmişti. O tadı asla unutamam.Ne zaman bu pelteyi yapsam komşumuzu hep sevgiyle anarım.
malzemeler:
- 1 kilo mürdüm eriği
- 2 çay bardağı su
- 2 corba kaşığı nisasta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 vanilya
üstü için:
- süsleme şekerleri
yapılışı:
Mürdüm erikleri yıkayıp tencereye koyup 1 çay bardağı suyla haşlanır. Soğuyunca süzgeçten geçirilip tencereye alınır. 1 çay bardağı su içinde eritilmiş nisasta ve şeker eklenerek pişirilir. Şeker miktarını kendi zevkinize ve eriğin tadına göre ayarlıyabilirsiniz.Islatılmış borcama dökülür.Soğutulup üzeri şekerle süslenir.Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder