Malzemeler:
- 4 yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- yarım bardak yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
iç malzeme:
- 4-5 patates
- 1 soğan
- tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 kaşık sıvıyağ
yapılışı:
Patatesler haşlanır.Soğanla kavrulur. 1 kaşık salça eklenir.Tuz ve karabiberle tatlandırılır.Yufka serilir.Karışım sürülür.Yufka ikiye kesilir.Uzun kısmına patetesli harçtan konur.Rulo yapılır.3'e bölünür.Parçalardan herbiri iki ucundan tutulup kıvrılır.Tepsiye dizilir. Üzerine artan karışım sürülüp pişirilir.
Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder