2 Ağustos 2008 Cumartesi

BURGU BÖREK




Malzemeler:




  • 4 yufka


  • 1 su bardağı süt


  • 1 yumurta


  • yarım bardak yoğurt


  • 1 su bardağı sıvı yağ


iç malzeme:




  • 4-5 patates


  • 1 soğan


  • tuz, karabiber


  • 1 yemek kaşığı salça


  • 3 kaşık sıvıyağ


yapılışı:


Patatesler haşlanır.Soğanla kavrulur. 1 kaşık salça eklenir.Tuz ve karabiberle tatlandırılır.Yufka serilir.Karışım sürülür.Yufka ikiye kesilir.Uzun kısmına patetesli harçtan konur.Rulo yapılır.3'e bölünür.Parçalardan herbiri iki ucundan tutulup kıvrılır.Tepsiye dizilir. Üzerine artan karışım sürülüp pişirilir.


Şimdiden afiyet olsun


Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE