3 Ağustos 2008 Pazar

ŞEKERLİ KURABİYE


Merhabalar buda annemden öğrendiğim bir tarif. Oldukça lezzetli kurabiyeler olup uzun süre dayanıyorlar. İçinde bir şey olmamasıda kızımın favori kurabiyelerin başında getiriyor onları.Ayrıca çayı ve özellikle neskafeyi benim gibi şekersiz tüketiyorsanız kendinize harika bir ortak buldunuz demektir.Deneyin ne demek istediğimi anlayacaksınız.

malzemeler:


  • 1 paket teremyağ (yumuşamış)

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 2 yumurta sarısı

  • 1 bardak toz şeker

  • kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi

  • un

üstü için:
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta akı
  • bir avuç fındık içi
yapılışı:

Tüm malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.Önce yumurta akına sonra şekere batırılıp 175 dereceye ayarlı SOĞUK FIRINA konur. Üstü beyaz kalacak şekilde pişirilir. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE