31 Ağustos 2008 Pazar

İRMİK TATLISI


Genelde şerbetli tatlılarla başım pek hoş değildir. O yüzden genelde hep sütlü tatlıları tercih ederim. Hatta şerbetli bir tatlı yapmam gerekirse şerbeti mutlaka sütlü olur. O yüzden sütlü nuriye, süt böregi, ve laz böreği benim favorimdir.Tariflerini daha sonra daha doğrusu yapınca sizinle paylaşırım inşallah. Bu arada yarın ramazan . Herkese hayırlı bir ay diliyorum.Allah hepimize hayırlar nasip eylesin. Oruçlarımızı, dualarımızı kabul ihsan eylesin inşallah. Bu sene oruç süresi oldukça uzun. Oyüzden iftarda yediklerimize lütfen çok dikkat edelim. Bir doktor olarak tavsiyem az az gece boyunca bir şeyler yemek. Ve iftardan sonra bir süre dinlenmek. Sanırım bu durumda iş bize düşüyor yani yemeği hazırlayanlara.Genelde zeytinyağlılar tercih edilmeli. Hafif bir sebze yemeği ve tabiiki bol sıvı çok önemli. Tatlı olarak sütlü tatlılar yada meyve salataları tercih edilmeli. O yüzden irmik tatlısı tercihim. Çünkü hem sütlü hemde soğuk soğuk şu sıralarda herşeye değer sanırım.

malzemeler:


  • 1 litre süt

  • 9 kaşık irmik

  • 15 kaşık şeker

  • 1 tatlı kaşığı katı yağ

  • 1 vanilya

  • arası için:

  • ceviz/fındık/bisküvi/şamfıstığı

üzerine:


  • şamfıstığı,hindistan cevizi

yapılışı:

Sütün içine konulan şeker ve irmik kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirilir.Piştikten sonra katı yağ ve vanilya eklenip karıştırılır. Suyla ıslatılmış borcama yarısı dökülür ,arasına ne istenirse konur (ben şamfıstığı koydum) geri kalan tatlı üzerine konup oda sıcaklığına gelene kadar dışarda daha sonra dolapta 1 gece bekletilir.Servisten önce süslenip servis yapılır. Şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE