19 Ağustos 2008 Salı

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


malzemeler:


1 kilo kırmızıbiber ve dolmalık biber


2 su bardağı su


1/2 cay bardağı sıvıyağ


2 kesme şeker


1 tatlı kaşığı tuz


1 çay bardağı nar ekşisi



iç malzeme:


3 su bardağı pirinç


3 orta boy soğan


4 yemek kaşığı sıvıyağ


1 çay bardağı kuş üzümü


2 yemek kaşığı dolmalık fıstık


1 kesme şeker


1 tatlı kaşığı tuz


1tatlı kaşığı kuru nane,yenibahar,karabiber


1 çay bardağı nar ekşisi


2su bardağı sıcak su



yapılışı:



Dolma biberler temizlenip yıkanır.İç malzeme içn önce soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağa konur Üzerine soğuk suyla yıkanmış pirinçve dolmalık fıstık eklenir.Bir süre kavrulduktan sonra kuş üzümü(sıcak suda beklemişve süzülmüş) ve baharatlar eklenip sıcak su ,şeker ve tuz eklenip kabağı kapatılır.Kısık ateşte suyu çektirilir.Ilınmaya başlayınca nar ekşisi dökülür.Dolma biberler doldurulur.Tencereye dizilir. Üzerine sıvı yağ ve ner ekşisi gezdirilir. Sıcak suyun içinde şeker ve tuz karıştırılıp tencereye dökülür Hafif ateşte pişirilir.Şimdiden afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE