19 Ağustos 2008 Salı

BARBUNYA


Zeytinyağlılar içinde en sevdiğim diyebilirim barbunya için. Ben herşeyini çiğden koyup düdüklüde 45 dakika pişiriyorum. Ama hepinizin bildiği gibi bir gün sonra cok daha lezzetli oluyor kendileri.Ben genelde yağa binmiş halini sevdiğim için yağ miktarını biraz fazla koyarım.E adı üstünde zeytinyağlı değil mi??Hakkını vermek lazım.


malzemeler:



  • 1 kilo taze barbunya

  • 1 büyük soğan

  • 1havuç

  • 3-4 domates rendelenmiş

  • 2 çorba kaşığı salça

  • 1 talı kaşığı sarımsak tozu yada 3 diş sarımsak

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 2 kesme şeker

  • 1 su bardağı sıcak su

üzerine:


maydanoz ama bence dereotu seviyorsanız onu deneyin derim harika olur


yapılışı:


Barbunyalar temizlenip yıkandıktan sonra düdüklü tencereye konur,üzerine soğan piyazlık doğranır,havuç küp küp doğranıp eklenir,rendelenmiş domates ve diğer tüm malzemeler eklenip bir kez karıştırılır.Ağzı kapatılıp pimi kapandıktan sonra 45 dakika pişirilir.Mutlaka pişen kabın içinde soğutulup servis tabağına alınır.Dereotuyla süslenir.

Sarımsak kullanmak istemezseniz yemeğe yarım limon sıkıp pişirin oda farklı bir tat oluyor. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE