3 Ağustos 2008 Pazar

HAMURUNDA STARLIK VAR POĞACASI


Merhabalar tuhaf bir isim oldu farkındayım. Ama malzemeri görünce bana katılacağınıza eminim. Belki yapan vardır ama bu poğaca tamamen doğaçlama oldu benim için. Oyüzden isim koyma keyfini yaşamak istedim ,yiyenlerin oldukça beğendiği farklı bir tat oldu umarım beğenirsiniz.sevgiler..

malzemeler:


  1. 4 haşlanmış ve ezilmiş patates

  2. 2 havuç rendelenmiş

  3. yarım demet dereotu

  4. 1 paket yaşmaya

  5. 2 yumurta

  6. 1yemek kaşığı şeker

  7. 1 tatlı kaşığı tuz

  8. 1 su bardağı sıvıyağ

  9. 1 paket terem yağ

  10. 1su bardağı süt ve yoğurt karışımı

  11. un

iç malzeme:


  1. 1 su bardağı peynir , kırmızı biber

üstü için:


  1. 2 çırpılmış yumurta

  2. 1 tatlı kaşığı toz şeker

  3. ay çekirdeği, susam, çörek otu

yapılışı:

Patatesler haşlanıp sıcakken iyice ezilir havuç soyulup rendelenir dereotu incecik doğranarak karışıma katılır. (biliyorum gidişat patates püresini göstersede birazcık sabır lütfen)diğer tarafta şekerle maya ezilir.Yağ,sıvıyağ,yumurta, sütve yoğurt karışımı ve tuz eklenip karıştırılır.Patetesli karışım eklenerek tekrar karıştırılır. Kulak memesi kıvamı olana kadar un eklenir. Hamur 15 dakika dinlendirilip ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.İçine peynir ve kırmızıbiber karışımı konup kapatılır.önce yumurtalı şekere sonra ayçekirdeği, susam yada çörekotuna batırılır.180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE