Bu tarifi portakal ağacından almıştım.Gerçi hatice hanımın haberi yok ama bana bu blog fikrini veren kendisi olmuştur. O yüzden onu her zaman sevgiyle anacağım.
Pileli börek hem cok kolay hem cok lezzetli hemde ani durumlarda hızır gibi yetişen bir börektir. Ben orjinal tarifte biraz değişiklikler yaptım.Size o şekilde yazacağım.
malzemeler:
2 yufka
1 ,5 subardağı süt+yoğurt(2 kaşık yoğurt konup 1,5 bardağa sütle tamamlanıyor.)
1 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
iç malzeme:
1,5 bardak sert beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
yapılışı:
Yufka serilir.İç karşımdan(süt+yoğurt+yumurta+sıvıyağ) bolca sürülür.İç malzemenin yarısı serpilir. Kenarlardan başlıyarak börek ortaya doğru toplanır( Malzemeleri 2 katına çıkarıp büyük tepsidede yapabilirsiniz)diğer yufkayada aynı işlemler yapılır. Üstüne kalan son dökülür. 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.Şimdiden afiyet olsun.
Pileli börek hem cok kolay hem cok lezzetli hemde ani durumlarda hızır gibi yetişen bir börektir. Ben orjinal tarifte biraz değişiklikler yaptım.Size o şekilde yazacağım.
malzemeler:
2 yufka
1 ,5 subardağı süt+yoğurt(2 kaşık yoğurt konup 1,5 bardağa sütle tamamlanıyor.)
1 yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
iç malzeme:
1,5 bardak sert beyaz peynir
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
yapılışı:
Yufka serilir.İç karşımdan(süt+yoğurt+yumurta+sıvıyağ) bolca sürülür.İç malzemenin yarısı serpilir. Kenarlardan başlıyarak börek ortaya doğru toplanır( Malzemeleri 2 katına çıkarıp büyük tepsidede yapabilirsiniz)diğer yufkayada aynı işlemler yapılır. Üstüne kalan son dökülür. 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.Şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder