8 Ağustos 2008 Cuma

SÜPRİZ KURABİYE


Bu kurabiye kızım tarafından onay alan bir kurabiye.En çok içi kremalı olanı sevdi. Ben ise bazılarının içine çokella bazılarına da kayısı püresi koydum.Ama en iyisi krokanlı olanlardı.

malzemeler:




  1. 1 paket teremyağ


  2. 3 corba kasığı yoğurt


  3. 1 çay bardağı toz şeker


  4. 1 vanilya


  5. 1 kabartma tozu


  6. un

iç malzemeler:

kremalı iç:




  1. 1 bardak süt


  2. 1 yumurta sarısı


  3. 1 çay bardağı şeker


  4. 1 yemek kaşıgı nisaşta

şokellalı iç:




  1. İstenildiği kadar şokella ben ayrıca şam fıstığı ekledim

krokanlı iç:




  1. 1 su bardağı şeker kısık ateşte eritilir. ve içine ceviz ,fındık, badem, şamfıstığı parçaları konupkarıştırılır ve yağlı kağıda dökülür. Soğuyunca parçalanarak kırılır.

kayısılı iç:




  1. 5-6 kayısı rondaya konur 2 kaşık şeker eklenir.İyice suyu çektirilip soğutulur.

yapılışı:

Hamur için tüm malzemeler karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp içine hangi iç istenirse konup kapatılır.Tepsiye dizilir.160 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Soğuyunca üzerine bol pudra şekeri eklenir.

Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE