10 Ağustos 2008 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BAMYA


Sebze yemeklerini nedense etli olarak pek sevmem. Etin bu tarz yemeklerin tadını bozduğunu düşünüyorum.Hele ki anatomi derslerinden sonra eti görmek bile yorucu oluyor inanın ki.

malzemeler:


  1. 500 gr bamya

  2. 1 soğan

  3. 3 tane rendelenmiş domates

  4. 1corba kaşığı salça

  5. 1 çorba kaşığı sıvıyağ

  6. 1 tatlı kaşığı tuz

  7. 1 kesme şeker

  8. yarım limon suyu

  9. 3 su bardağı su

yapılışı:

Öncelikle bamya temizlenip yıkanır. Sıvıyağda yemeklik doğranan soğan kavrulur. Rendelenmiş domates ve salça eklenip üzerine su eklenir .Su kaynayınca tuz ,şeker ve limon suyu eklenir. Bamyalar konur bir kez karıştırılıp (sadece tahta kaşıkla) kapağı kapatılıp altı kısılır . Suyunu çekene kadar pişirilir. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

ISLAK KURABİYE