- çilek reçeli
- vişne reçeli
- şeftali reçeli
- kızılcık marmelatı (diabetik)
- erik marmelatı
- kuşburnu marmelatı
- ahududu reçeli
malzemeler:
1 kilo çilek
1 kilo şeker
yarım limon suyu
yapılışı:
çilekler temizlenip yıkanır ve bir kaba konur(bu kap bizim ölçümüz olacak)oradan tencereye eklenir. ölçümüz olan kabın içi şekerle doldurulur (kabın neresine kadar çilek dolduysa oraya kadar şeker konur yani bire bir olacak)oda tencereye eklenirateşe konur kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır 20 DAKİKA kaynatılır üzerine toplanan köpükler alınıp atılır. 20 dakikanın sonunda limon suyu sıkılır 10 DAKİKA daha kaynatılıp altı kapatılır.tencere ocaktan alınıp tezgahın üstünde oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. kavanozlara doldurulup ağzı açık bir şekilde iyice soğutulur. soğuduktan sonra ağzı kapatılıp kaldırılır.şimdiden afiyet olsun.
not:başlangıçta reçel sıvı gibi gelebilir telaşlanmayın soğuyunca kıvamını buluyor.
1 yorum:
merhaba bloğunuzu bugümn keşfettim bayıldım doğrusu sayfaları geri geri okurken bu reçelleri gördüm tariflerde sadece meyve şeker ve limon suyu var ayrıca su falan koyulmuyormu sadece böyle mi oluyor reçeller ???bişrde ateş harı kısık mı ortamı nasıl ayarlıyoruz..(ben bir reçel yapma özürlüyüm sanırım anlaşılmıştır :(
Yorum Gönder