25 Ağustos 2008 Pazartesi

EV YAPIMI REÇELLER HEMDE YARIM SAATTE




Reçel hayatımda vazgeçemediğim lezzetlerden biridir. klasik reçellerin yanında farklı lezzetteki reçellerde her zaman dikkatimi çeker. Çalışan biri olarak reçele vakit ayırmak zor diye düşünebilirsiniz.ama size vereceğim yöntemle hem çok kısa sürede hemde çok kolay bir şekilde reçeller yapacaksınız. ve yiyen herkes parmaklarınıda yiyecek.




REÇELLERİM:




  • çilek reçeli


  • vişne reçeli


  • şeftali reçeli


  • kızılcık marmelatı (diabetik)


  • erik marmelatı


  • kuşburnu marmelatı


  • ahududu reçeli
ÇİLEK REÇELİ



malzemeler:



1 kilo çilek



1 kilo şeker



yarım limon suyu



yapılışı:



çilekler temizlenip yıkanır ve bir kaba konur(bu kap bizim ölçümüz olacak)oradan tencereye eklenir. ölçümüz olan kabın içi şekerle doldurulur (kabın neresine kadar çilek dolduysa oraya kadar şeker konur yani bire bir olacak)oda tencereye eklenirateşe konur kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır 20 DAKİKA kaynatılır üzerine toplanan köpükler alınıp atılır. 20 dakikanın sonunda limon suyu sıkılır 10 DAKİKA daha kaynatılıp altı kapatılır.tencere ocaktan alınıp tezgahın üstünde oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. kavanozlara doldurulup ağzı açık bir şekilde iyice soğutulur. soğuduktan sonra ağzı kapatılıp kaldırılır.şimdiden afiyet olsun.




not:başlangıçta reçel sıvı gibi gelebilir telaşlanmayın soğuyunca kıvamını buluyor.













1 yorum:

efulemm dedi ki...

merhaba bloğunuzu bugümn keşfettim bayıldım doğrusu sayfaları geri geri okurken bu reçelleri gördüm tariflerde sadece meyve şeker ve limon suyu var ayrıca su falan koyulmuyormu sadece böyle mi oluyor reçeller ???bişrde ateş harı kısık mı ortamı nasıl ayarlıyoruz..(ben bir reçel yapma özürlüyüm sanırım anlaşılmıştır :(

ÇİKOLATALI TURTA....