Buda annem kaynaklı bir tarif.
malzemeler:
- 3 kemer patlıcan
- 2 kaşık zeytinyağ
- 250 gr kıyma
- 1 soğan
- 3 domates
- 1 kaşık salça
- tuz,karabiber
- 1 kesme şeker
- 1 su bardağı sıcak su
yapılışı:
- kemer patlıcanlar alaca soyulup tepsiye dizilir.üzerine bir peçete yardımıyla hafifce yağ sürülür.200 derecede pişmeye bırakılır.
- diğer tarafta teflon tencereye soğan ve kıyma birlikte konularak kavrulur.
- rendelenmiş domates salça,ve baharatlar eklenir.sıcak su eklenerek 5 dakika kaynatılır.
- fırından alınan patlıcanlar tencereye dizilir.
- üzerine kıymalı sos dökülür.
- 10-15 dakika kısık ateşte pişirilip servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun
8 yorum:
ellerine saglik canim annecigininde yuregine salik
nefis gorunuyor yemek patlicani cok severim:))soylemsi ayip:))
www.yenitadlar.blogcu.com
mmm ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor...
www.illedeyemek.com
Alkimcigim,güzel dileklerin icin tesekkür ediyorum.Safra kesemden ameliyat oldum.Simdi evdeyim,Tabii ki ameliyat sonrasi agrilarim var,dikislerimi daha duruyor.
Patlicani bu sekliyle ben de yapiyorum,daha hafif ve de saglikli oluyor.Ellerine saglik.Güzel bir haftaya baslaman dilegiyle,sevgiler...
cok lezzetli görünüyor
ellerine saglik
Nefis görünüyor.Ellerine saglik...
kimse tutmasın seni döktürüyorsun gene tütü masallah balım harika olmuş ellrine saglık
yıl bitsin bakalım bir yıl daha yaşlanıyoruz ve ben yine 2009 a kilolarımla giriyorum ühühü
ik, kaşık yağla muhteşem bir lezzet olmuş.ellerine sağlık..
Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
Yorum Gönder