3 Aralık 2008 Çarşamba

ÇERKEZ TAVUĞU ve İYİ BAYRAMLAR



TÜM İSLAM ALEMİN KURBAN BAYRAMINI KUTLAR HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLERİM. SAYGI VE SEVGİLERİMLE ALKIM
Çocukluğumdan beri en sevdiğim yemektir çerkez tavuğu. rahmetli peri annemim çerkez olmasıda etkenmidir bilemem ama bu yemeği ailecek çok severiz biz. e tabii nede olsa çerkezlik kanımızda var.


bu tarif peri anneme ait. bu yemekte ondan el aldım.o yüzden bu tarif en az 80 yıllık ne kadar onun gibi yapamasamda yinede oldurmaya çalışıyorum bende. anneannemler cevizi döverek yağını çıkarıp üzerine bu yağı dökerlermiş.bende o yetenek yok tabiiki. laf aramızda denemedim değil ama olmuyor o yağı çıkaramadım.mekanın cennet olsun peri annem.


malzemeler:



  • 1 gögüs ve 2 but

  • 1 soğan

  • 1 havuç

  • 1 bayat ekmek

  • 3-4 diş sarımsak

  • 150 gr ceviziçi

  • 2-3 bardak tavuk suyu

  • yarımçaybardağı sıvı yağ

  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

  • tuz


yapılışı:



  • gögüs ve butlar 3-4 su bardağı su ,soğan,havuç konup haşlanır.haşlanan tavuk ince ince didilir.

  • ceviz iyice dövülür (un gibi).sarımsakta iyice dövülür.ekmeğin içi iyice ufalanır.

  • hepsi karıştırılır.içine yavaş yavaş tavuk suyu eklenerek meyaneli hale getirilir.

  • servis tabağına alınır.yarım çay bardağı sıvıyağ iyice kızdırılır altı kapatılıp bir tatlı kaşığı kırmızı biber eklenir

  • çerkez tavuğunun üstüne dökülür. bir kaşıkla içe doğru geçmesi sağlanır .

  • cevizle süslenip 1-2 saat buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun


1 yorum:

eldivenlerim dedi ki...

sevdiklerinizle beraber sağlık, mutluluk ve başarı dileğiyle bayramınız kutlu olsun arkadaşım.....

ÇİKOLATALI TURTA....