10 Şubat 2009 Salı

SİGARA BÖREĞİ




hepimizin herhalde ilk öğrendiği börektir. ben bu blogu kızıma devretmeyi düşündüğüm ve bir nevi ona bir yemek kitabı hazırladığım için izninizle bu tarifide eklemek istiyorum.

malzemeler:
  • 2 yufka
  • 1 su bardağı peynir
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kase su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
yapılışı:
  • soğan rendelenip acı suyu sıkılır.
  • peynir karabiber ve soğan karıştırılır.
  • yufka serilir.12 e bölünür. iç malzemeden konup sıkıca sarılır.
  • ucuna su sürülüp yapıştırılır.
  • kızgın yağda kızırtılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

BİTTER ÇİKOLATALI KURU MEYVALI KEK


Aslında bu tarif birazda uydurma. insanın canının sıkıldığı anlar vardır ya ne yapsam diye dolandığınız işte ben böyle anlarda mutfağa girer aklıma ne gelirse yaparım.
bu keke başlarkende ne yapacağımı hiç bilmiyordum.
zamanla keke neyin yakışacagını öğreniyorsunuz. herşey kafanızda şekilleniyor. keki bitirdiğimde bende çok şaşırdım. tadı çok hoştu. üzeri kıtır kıtır çikolata içinde meyve parçaları olan yumuşacık bir kek gerçekten hoş bir lezzet karışımı oldu. bu aralar en çok istek alan kekim. tavsiye edilir.


malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 havuç rendelenmiş ve suyu sıkılmış
  • 1 çay bardağı kuru meyve (suda bekletilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 2,5-3 bardak un
  • kabartma tozu
  • 50gr bitter çikolata
  • şamfıstığı

yapılışı:
yumurta ve şeker çıpılır.
yoğurt,havuç,meyveler,baharatlar eklenir.
un ilave edilip yağlanmış borcama dökülür.
175 derecede pişirilir.
çikolata benmari yöntemiyle eritilip soğuyan kekin üstü kaplanır.
şamfıstığı eklenip servis yapılır. şimdiden afiyet olsun.
AYRICA BU KEKİ KURU MEYVELER ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUM.KOLAYLIKLAR.

PATATES KÖFTESİ YARIN GÖRÜŞMEK ÜZERE


Bu gün çok heyecanlıyım. yarın BÜYÜK BULUŞMA var.dilerim bir terslik çıkmaz.
blog dünyasından tanıdığım insanları görmek çok farklı olacak sanırım. özellikle sevilciğimle ilk kez karşılacağız.bakalım neler olacak. tüm düzenlemeleri yaptım yarını iple çekiyorum. inşallah katılım çok olur da herkesle tanışmış olurum.
aslında heyecandan ne yazacağımıda bilemiyorum o yüzden size sevdiğim bir köfte olan patates köftesini anlatacağım.
genelde yapımı konusunda zor olduğu düşünülsede yapım aşamalarına uyulursa hiç problem çıkmadan yapılabiliyor bence.
malzemeler:
  • 5-6 patates
  • 2 dilim peynir
  • yarım demet maydanoz (ben koymadım)
  • 3-4 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • kırmızıbiber,köri,sarımsak tozu
  • kızartmak için yağ
yapılışı:
  • patatesler soyulup haşlanır. iyice süzülüp ezilir.
  • sıcakken peynir ve istenirse baharatlar eklenir.
  • ılınınca içine 1 yumurta kırılıp iyice yoğrulur.
  • ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yassı köfteler yapılır.
  • ben baharatları galeta ununa karıştırıyorum bence çok daha hoş bir aroma oluyor.
  • köfteleri önce un sonra çırpılmış yumurtaya en sonda baharatlı galeta ununa bulayıp kızgın yağda pişiriyoruz.
  • peçete üzerine alıp fazla yağından kurtulduktan sonra servis yapıyoruz.
  • şimdiden afiyet olsun.

GÜLÜMSEYEN PİLAV

Bu da iş yerinde yaptığımız bir yemek. kızlara sitede yayınlayacağımı söyleyince canım pilav şekilden şekile girdi. işte karşınızda bizim sunumumuzla gülen bulgur pilavı.

tarifi aslında hepimizin bildiği gibi. yağı eritip soğan ve patatesi kavurduk.içine salça ve bulguru koyduk.sıcak su ve bolca baharat ekleyince bizim bulgur pilavı çıktı ortaya. gerisimi on iş hemşirelerime ait. hem süslediler hemde çok güldüler.kızlar gene çoook harikasınız. ellerinize sağlık.


BALIK EKMEK

buda bizim iş yerinde ekmekleri değerlendirmek için yaptığımız bir öğle öğünü.
yanında reçel ve peynir çeşitleriyle harika oldu.gerçi biz bir aradayken ne yapsak harika oluyor oda ayrı konu tabbiki.
malzemeler:
  • bayat ekmek dilimleri
  • yumurta
  • süt
  • sıvıyağ
  • tuz
  • istenirse peynir parçaları
yapılışı:
  • yumurta süt,tuz peynir parçaları iyice çırpılır.
  • bayatlamış ekmeklere bulanır.
  • kızgın yağda kızartılır.
  • şimdiden afiyet olsun


YUMURTA ADAM



Bu da kızıma yumurta yedirme çabalarımın bir ürünü.bir fikir olsun diye yerleştirdim siteme.
yapılışı:
  1. 1 yumurta
  2. 1 kaşık tereyağ
  3. 1parça peynir
  4. 1 salatalık
  5. 1 havuç
yapılışı:
  1. tereyağını eritip içine peyniri ekliyoruz.
  2. peynir eridikten sonra yumurtayı kırıp pişiriyoruz.
  3. salatalık ve havuç dilimleriyle süslüyoruz.
  4. çocuğumuzda yumurta adam yaşasın diyerek hapur hupur diyerek yiyor.
  5. şimdiden afiyet olsun

LİMON AROMALI KEK

Mis kokulu bir kek buda limon aromalı.
yapılışı fındık aromalı ile aynı.şimdiden hepinize afiyet olsun.
unutmadan fındık kreması koymadım. sevgiler.

FINDIK AROMALI KEK p.d.ç.s.3.37


sinangil'in aromalı unlarını benim gibi denemeyen var mı bilmiyorum ama tansaşta görüp aldıktan sonra sıkça denedim.
aromaları çok hoş kesinlikle rahatsız etmiyor.kabartma tozuda koymuyorsunuz.
benim kızım keki sade tükettiği için bu karışım gerçekten işime çok yaradı tavsiye ederim. ben limonlusunu ve fındıklısını denedim. üzerinde tarifi var ama ben kendi değişikliklerimle tarifini veriyorum.
ayrıca bu tarifi SEVİNÇE GÖDERİYORUM.
malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı-katıyağ karışımı
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı fındık kreması(istenirse)
2,5-3 bardak sinangil fındık aromalı un
yapılışı:
yumurta ve şeker çırpılır.diğer malzemeler eklenip yağlanmış kalıba dökülür.
175 derece pişirilir.
ılınınca pudra şekeri eklenip servis yapılır.
şimdiden afiyet olsun

KIYMA SOSLU KAŞARLI BOĞCA P.D.Ç.S.E.37

Krep yaptığım gün artanlarla ne yapacağımı düşünmeye başlamıştım ki aklıma güzel bir akşam yemeği planlamak geldi.
çalışan olunca akşam yemeklerine istediğiniz özeni gösteremiyorsunuz. hatta bazen eşim şaka ile karışık misafir gelsede bir şeyler yesek diyor. tabiki biraz abartsada laf aramızda birazda haklı aslında.
o yüzden haftasonları menüyü biraz çeşitli ve farklı tutmaya çalışıyorum. bu yemeğide o günlerden birinde yaptım
bu tarifide p.d.ç.s.e.37 gönderiyorum sevgiler
malzemeler:
  • krep
  • 100-150 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 kaşık salça
  • tuz,karabiber,kırmızıbiber,sarımsak tozu
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • kaşarpeynir rendesi
yapılışı:
  • tavaya yağ konup soğan yemeklik doğranır.hafif sotelenince kıyma eklenip suyunu salıp çekmesi sağlanır.
  • salça ve sıcak su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • soğuyunca krebin ortasına 1 yemek kaşığı kıymalı sos konup boğca gibi kapatılır.kürdanla tutturulur.
  • üzerine kaşar rendesi konup 200 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirilir.
  • bu aşamada beşamel sosta konup kaşar üzerine konsa çok daha güzel olur ama benim eşim beşamel sosu sevmediği için ben bu şekilde yaptım.
  • şimdiden afiyet olsun.

BEYAZ ÇİKOLATALI MUHALLEBİ p.d.ç.s.e.37


Benim gibi beyaz çikolata delisi biri için muhteşem bir lezzet.gerçi yiyen herkez içinde öyle.tarifi semranın mutfağından aldım. arkadaşım harikasın vallahi.
hem çabuk hem lezzetli.15 dakikada nefis bir lezzet oluyor.
Bu arda bu tarifi p.d.ç.s.e.37 e ev sahipliği yapan arkadaşım sevincedene gönderiyorum sevgiler ve davetine teşekkürler canım
malzemeler:
500 gr süt
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı şeker(ben yarım koydum)
  • 1 vanilya
  • 150 gr fildişi kuvartür çikolata
  • şamfıstığı
  • hindistan cevizi
yapılışı:
  • süt ,şeker ve un muhallebi olana kadar pişirilir.
  • içine vanilya ve beyaz çikolata eklenip mikserle 15 dakika çırpılır.
  • cupların yarısına kadar konur araya şamfıstığı konur üzerine tekrar muhallebi konur
  • üzeri süslenerek servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun

ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV



kızımız pilavı..
malzemeler:
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı arpa şehriye
2 kaşık tereyağ
tuz
2 damla limonsuyu
1 kesme şeker
1,5 bardak tavuk suyu
yapılışı:
pirinç tuzlu ve kaynar suda yarım saat bekletilir.
süzülüp 3-4 su yıkanır.
tereyağ tencereye konur arpa şehriye eklenip kavrulur pirinç eklenip pirinçler şeffaflaşana kadar iyice kavrulur.
tavuk suyu,tuz,limon suyu ve şeker eklenip pişirilir.
şimdiden afiyet olsun.

ETLİ NOHUT


Nohutla tanışmam üniversitede oldu. hepinizin nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim.Bir TÜRK olarak o yaşa kadar tadını bilmemek çok tuhaf biliyorum.
Ama babam evlendiklerinde anneme evde 2 yemek istemiyorum demiş biri nohut ikinciside yeşil mercimek. o yüzden bizim evde zaman zaman yeşil mercimek pişsede nohut hiç pişmezdi.
O yüzden yıllar sonra tanışmak nasip oldu bize.benim evde ise çok sevilir. hem eşim hemde kızım için evet denen bir yemek. o yüzden evde haftada bir pişiriyorum.onlarda zevkle yiyorlar.
son zamanlarda hemşire arkadaşımından öğrendiğim bir yöntem var onu sizinle paylaşmak istedim.
nohutu soğuk suya koyup içine bir avuç un,tuz ve 2 kesme şeker koyup öyle bekletiyorum. bence tadı çok daha lezzetli oldu.bilginize...
yapılışı:
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 soğan
  • 2 kaşık salça
  • 250 gr haşlanmış dana kuşbaşı
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • un
  • şeker
  • tuz
  • sıcak su
yapılışı:
  • nohut soğuk suda un,şeker ve tuzla bir gece bekletilir.
  • düdüklüye yağ konur,soğan yemeklik doğranır.hafifce kavrulur.
  • haşlanmış dana eti eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • nohut ve salça eklenip 2-3 kez çevrilir.üstüne çıkana kadar sıcak su eklenir.tuzu konup düdüklünün ağzı kapatılır.
  • 1 saat pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun.

VANIN OTLU PEYNİRİ İLE MUHTEŞEM BİR YUMURTA



Aslında sadece kurumuş peyniri değerlendirmek için yaptığım ama tadına inanamadığım bir lezzet. artık nerdeyse her pazar yapmaya başladım tavsiye ederim.
malzemeler:
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 domates
  • bir miktar otlu peynir
  • 2 yumurta
yapılışı.
  • yağ tavaya konur peynir ufalanır. domates kabukları soyulup eklenir.
  • hem domates hemde peynir suyunu salıp çektikten sonra yumurta kırılır.pişirilir.
  • ben kuş gribi olayı çıktığından beri yumurtayı en az 4 dakika pişiriyorum
  • şimdiden afiyet olsun.

KREP



Kreple olan büyük aşkım balayına dayanıyor aslında. gittiğimiz otelde tek türkün biz olmamız tüm çalışanların bize yoğun ilgi göstermesine neden olmuştu.kreple ilgilinen aşcı yemeklere ilgimi duyunca bana püf noktalarını anlatmıştı.
esasında krepin en iyisi bol yumurtalı ve yağlı olması ve çok ince dökülmesi.ama benim gibi kolestrol sorununuz varsa yumurtayı minimalize etmeniz gerekiyor.
bu krebi pazar kahvaltısı için hazırladım. evde her kez bir çeşit yedi benim tercihim vişne reçelli. eşiminki ise sarelleli olanlar. eci ise sade tercih ediyor.hal böyle olunca hepsinin gönlünü etmekte bana kalıyor...
malzemeler:
  • 5 yumurta (ben 2 kullandım)
  • 3 su bardağı süt(ben 2 bardak kullandım)
  • 2 su bardağı un(ben 2,5 çay bardağı kullandım)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ(ben 2 çorba kaşığı kullandım)
  • çay akşığının ucuyla tuz(tatlı krep yapmak isterseniz karışıma 1 vanilya ve 4-5 kaşık pudra şekeri ilave edin)
iç malzeme:
  • sarelle
  • çilek reçeli
  • vişne reçeli
  • peynir
yapılışı:
  • tüm malzemeler mikserle iyice çırpılır. kıvam boza kıvamında olmalıdır.
  • krep tavası çok az yağlanıp birer kepçe dökülerek pişirilir.
  • içine istenilen malzemeler konup servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

ANNE GÜZELİ



tavuğun en sevdiğim hallerinden biri. annemin buluşu.işten geç çıktığımda benim acil kurtarıcımdır kendileri. baharatlı tadlardan hoşlanıyorsanız sabah kahvaltısı dahil her zaman tüketebilirsiniz bence.
malzemeler:
  • 1 paket tavuk ızgaralık kalça
  • 1 çorba kaşığı salça
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • tuz,kırmızıbiber,karabiber,kimyon,köri,kekik,susam,sarımsak(miktarlarını ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
yapılışı:
  • tavuk yıkanıp tencereye alınır.içine salça,baharatlar,sıvıyağ konup iyice yoğrulur. sıcak su eklenip kısık ateşte suyunu çekip kızarana kadar pişirilir.
  • şimdiden afiyet olsun

DOMATES SOSLU KIRMIZIBİBER SALATASI




Bu tarifte canım anneme ait. aslında yoğurtlu kırmızı biber salatası gibi dursada yapımı biraz farklı o yüzden sizlerle paylaşmak istedim.

malzemeler:
  • 4-5 tane dolmalık kırmızı biber
  • 3-4 domates
  • 1 çay bardağı sıcaksu (yazın gerekmez
  • 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • tuz
yapılışı:
  • dolmalık biber yıkanıp çekirdekleri çıkarılır. irice parçalar halinde doğranır.tencereye konur .
  • üzerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesler sıcak su ve 2 kaşık sıvıyağ konup suyunu çekene kadar pişirilir.
  • biraz soğuyunca sarımsaklı yoğurtla karıştırılıp servis yapılır.
  • şimdiden afiyet olsun.

BİR ANNENİN YORUMUYLA KADINBUDU KÖFTE





Bu tarifte canım anneme ait. kendisi türkçe öğretmeni onun anlatımıyla karşınızda kadınbudu köfte:

iki kaşık teremyağında ince doğranmış 1 baş soğan ve etin yarısını kavuralım.et suyunu salıp çeksin.pirinçleri suda haşlayıp süzelim.katalım ete maydanozu,pirinç,etin diğer yarısı,2 yumurta sarısı ve tuzu karabiberi. iyice yoğuralım. yassı köfteler yapalım. önce una sonra yumurtaya bulayalım.yağı kızdıralım.sonra özenle kızartalım köftelerimizi.daha sonra ister püre ile isterseniz tek başına sunalım.

sakın korkmayın sırasıyla ve özenle sürdürürseniz işlemleri dağılmaz köfteleriniz üzmez sizleri.

malzemelerine gelince:

  1. yarım kilo yağsız kıyma
  2. 2 kaşık teremyağ
  3. 1 baş soğan
  4. 1 kahve fincanı pirinç
  5. 4 yumurta
  6. yarım demet maydanoz
  7. tuz,karabiber
  8. un

şimdiden afiyet olsun canım annem elin kolun sağolsun.

ÇOCUKLUĞUMA DAİR.....MİMLEEEENMİŞİM


Sevgili ferzanın beni mimlemesinden sonra bir süre düşündüm aslında. sonunda aklıma geliverdi. beni çocukluğuma götüren bir çok şeyin yanında en önemlisi et bebekler yada şimdiki adıylla lahana bebekler.

kızkardeşim doğduğunda (ben 3 yaşındaydım) bana bu bebekten almışlardı. adı ipekti.neredeyse benim boyumda kısa kıvırcık saçlı sarı bir elbisesi vardı.(inanın bunları şu anda hatırlıyorum beyin gerçekten tuhaf bir mekanizma)ben hersabah onu yıkar giydirir akşama kadar onunla oynardım. şimdi keşke gene o günlere dönebilsem.ferzancım allah iyiliğini versin nerelere götürdün beni.

o yüzden kızıma ne zaman bebek almaya kalksam sarı giysili olanları seçerim ve mutlaka bir kere sarılırım.sanırım içimde hala büyümeyen bir alkım daha var ben çok duygulandım o yüzden bitirsem iyi olacak.

ferzancım tekrar tekrar teşekkürler.beni o günlere döndürdüğün için.

şimdi sırada benim mimleyeceğim arkadaşlar var.hadi bakalım kızlar eskiye dönme sırası sizlerde..


  1. hünerlieller

  2. sevilcim

  3. gülpınarı

  4. hülyacım

  5. çapankızı










PİRİNÇUNLU KURABİYE VE ÖDÜL


canım arkadaşlarım SEVİLİM ve GÜLPINARIM beni en sevilen blog ödülüne layık görmüşler. çoook teşekkürler.bu ödülün 3 kuralı varmış.


  1. sana ödül veren arkadaşının linkini vermek

  2. ödül verdiğin 7 arkadaşın linkini vermek

  3. bu arkadaşlarını haberdar etmek

bence blogu olan ve emek veren herkes bu ödüle fazlasıyla hak ediyor. hepinizi çok seviyorum.


benim ödül verdiklerim:



  1. birsence

  2. birsel ve irem

  3. ferzanhobi

  4. hülya

  5. melisa

  6. nar taneleri

  7. tadınadoyamadım

hadi bakalım arkadaşlarım ödüllerinizi buyrun.


bu ödülün üstüne size birde kurabiye tarifi ağzınız tatlı olsun canlarım.


malzemeler:



  • 175 gr tereyağ

  • 1 yumurta

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 su bardağı pirinç unu

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • vanilya

  • kabartma tozu

  • un

yapılışı:



  • tereyağ pudra şekeri,vanilya,yumurta ve sıvı yağ karıştırılır.

  • pirinç unu kabartma tozu vanilya eklenir.

  • yavaş yavaş un eklenerek (4-5 bardak) kulak memesi kıvamında hamur yapılır.

  • 15-20 dakika dinlendir.(dolapta)

  • yuvarlayıp ortasına bir fındık konur.

  • 160 derecede 15-20 dakika pişirilir.

  • şimdiden afiyet olsun

  • gerçekten muhteşem bir lezzet. tarif için tadinadoyamadim.blogspot a çok teşekkürler

LUCKY LADYBUGS VE SEVGİLİLER GÜNÜ








KAÇ YAŞINDADIR GERÇEKTEN AŞK.YADA NEREDEDİR BAZEN BİR BAKIŞ BAZEN BİR ŞARKI BAZENDE BİR GÜLÜMSEME İLE GELİR. NE KARŞI KONULABİLİR NEDE VAZGEÇİLİR.BAZEN GÖZ YAŞI OLUR BAZENDE MUTLULUK.

HAYATTA AŞKI YAŞAMAK GEREK BİR KEZ BİLE OLSA AYAKLARINIZ YERDEN KESİLMELİ BİRİNİ GÖRDÜĞÜNÜZDE KALBİNİZ DELİ GİBİ ATMALI BENCE. BEN BUNU YAŞAYAN GRUPTAYIM DİLERİM HERKES BİR GÜN BU DUYGUYU MUTLAKA YAŞAR.

Sevgilerin en büyüğü ise kızım yaşama nedenim aldığım her nefes. onsuz hayat onsuz bir dakika bile yaşatmasın allahım bana. bu pasta onun ilk karne günü için yapıldı. sınıflarının adı lucky lady bugs yani şanslı uğur böcekleri.

o yüzden uğur böceği yapmamız gerekti.aslında çok kolay ve çabuk bir pasta oldu.hazır pandispanyayı alıp sütle ıslatıp salata kasesine yerleştirdim.dr oetkerin crem olesini 2 bardak sütle çırptım ve çukur pastanın içine koydum üsrünü kekle kapattım.buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra çilekli krem şanti ile kapladım.

uğur böceğinin başı için kakaolu keki rondadan geçirdim 1-2 kaşık süt ve 2 kaşık cerm ole ile karıştırıp küçük bir kapa koydum buzlukta yarımsaat tuttuktan sonra kekin yanına yerleştirip süsledim.kızım çılgına döndü buda bana harika bir karne hediyesi oldu.

HERKESİN SEVGİ GÜNÜ KUTLU OLSUN SEVGİYLE SEVGİMLE KALIN. GÜLLERİMİ KURUTMAYI UNUTMAYIN.



BİR TARİF İKİ PASTA






Kümbet pasta hem tadı hemde görüntüsüyle farklı bir lezzet.bir çok çesidi mevcut.soslu olanı şantili olanı mevcut.bu tarif elif hemşireme ait. bizim iş verinin favorisi diye bilirim. hele doktor beyler dilim konusuyla çıkardıkları kavga nedeniyle!!! bizim için hep anısı olan bir pasta.

malzemeler:


  • 4 yumurta

  • 1,5 su bardağı şeker

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ

  • 3 kaşık kakao

  • 3 su bardağı un

  • 1 su bardağı süy

  • 1 kabartma tozu

krema:



  • 1 kilo süt

  • 5 yemek kaşığı un

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 vanilya

  • 25 gr yağ

  • 2 muz

yapılışı:



  • yumurta ve şeker iyice çırpılır.diğer malzemeler eklenerek yuvarlak kek kalıbına dökülür.

  • kreması için vanilya ve yağ hariç tüm malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.yağ ve vanilya eklenerek 5-10 dakika çırpılır.

  • soğuyan kek kenarlarından 1 parmak bırakılarak kekin üst kısmı çıkarılıp oluşan boşluğa muz yerleştirilir.

  • muzların üstüne krema dökülür.

  • kek parçaları rondadan geçirilip kremanın üstü kapatılır.

  • Yada kek sıcakken ikiye bölünür. alt parça yuvarlak salata kasesinin içine yerleştirilir.

  • kremanın içine muz doğranır.krema cukur kekein içine konur.biraz boşluk bırakılırki diğer kek parçası kapatıldığında taşmasın.

  • bu şekilde 1 gece dolapta bekletilir.ertesi gün ters çevrilir.

  • hazırlanan çikolata sosu üzerine dökülüp servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun

3 Şubat 2009 Salı

SEFA TATLISI





    bu tarif bir doktor arkadaşıma ait. o yüzden tatlıya onun adını verdim. uzun zamandır kendisiyle görüşemesemde onu herzaman sevgiyle anıyorum.canım seni özledik.bir gelde yüzünü görelim.
    malzemeler:
    kek:
    5 yemek kaşığı şeker
    3 yumurta
    yarım çaybardağı portakal suyu
    7-9 kaşık un
    yarımportakal kabuğu rendesi
    1 tatlı kaşığı sıvıyağ
    1 vanilya
    1 kabartma tozu
    sosu:
    2 çay bardağı portakal suyu
    1,5 portakal kabuğu rendesi
    5 kaşık toz şeker
    yapılışı:
    sos malzemeleri karıştırıp kaynatılır.ve soğutulur.
    kek malzemeleri çırpılıp yağlanmış borcama dökülür.
    180 derecede pişirilir.fırından çıkınca 5 dakika dinlendirilip dilimlenir ve üzerine soğuk sos dökülür.
    şimdiden afiyet olsun.




BUNLARDA BENİM ÇATLAKLARIM VE LÜTFEN YARDIM




Aslında çikolata ile heleki bu kadar yoğun çikolata ile benim pek işim olmaz ama bloglarda o kadar sık gördümki denemeden edemedim


gerçekten çikolata sevenler için muhteşem bir tarif.benim için bir tanesi fazlasıyla yetti. ama evdekiler anında tabağın sonunu getirdi.


bu arada arkadaşlar yardımınız gerekiyor mart ayında nişanımız var evde yapacağız.yemekli olacak yemekleri ben yapıyorum. ama menü konusunda çok karasızım.daha çok soğuk aperatifler olarak düşünüyorum. ama her türlü fikire açığım. yardım ederseniz gerçekten harika olacak.50 kişi falan olunacak sanırım.lütfen beni yalnız bırakmayın.


şimdide tarif :
  • 100 gr bitter çikolata 80 gr tereyağ ile benmari olarak eritilir.
  • diğer tarafta,1 su bardağı ŞEKER,1 YUMURTA,1 su bardağı UN,2 yemek kaşığı KAKAO,1 çay kaşığı KABARTMA TOZU karıştırılır.
  • eriyen malzeme bu karışıma eklenir.karıştırılır.15 dakika dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp pudra şekerine bulanır.
  • yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 160 derecede 12-15 dakika pişirilir.
  • istenirse benim yaptığım gibi çıkınca bir daha pudra şekeri ekilir.
  • şimdiden afiyet olsun

SAKALLI POĞACA

ismini duyunca çok hoşuma gitmişti.bulan çok iyi bulmuş vallahi.aslında küçük sandiviçler kendileri ama süslenince gerçekten sakallı dedelere dönüyorlar çocuklarda bayılıyor tabiiki.
tarif nesibeciğimden kendisi şimdi konyada ve biz onu çok özlüyoruz.
malzemeler:
5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1,5 çay bardağı su
1 yumurta(sarısı dışına)
1 çay bardağı ılık süt
yapılışı:
süt,su ve şeker karıştırılıp maya içinde eritilir.
diğer malzemeler ile karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır.
45 dakika beklenir.bezelere ayrılıp tepsiye konur.5-10 dakikada orada bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp pişirilir.
soğuyunca ikiye bölünüp arasına peynir konup maydanoza bulanır.
şimdiden afiyet olsun.

UZAYLI PASTA


Ispanaklı pastayı ilk duyduğumda bana çok ilginç gelmişti.o günden beride oldukça sık olmasada yaptığım ve her yaptığımda yada yediğimde neden unuttum diye hayıflandığım bir tatlıdır kendileri..
malzemeler:
keki için:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • yarımbardak sıvıyağ
  • yarımsu bardağı ıspanak püresi(ıspanak yaprakları az suyla haşlanıp (5 dakika)blendırdan geçirilir)
  • 1 vanilya
  • bir kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı ucuyla muskat rendesi
kreması:
  • yarımkilo süt
  • 3 kaşık nisaşta
  • 2 kaşık un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • vanilya
yapılışı:
  • kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır.
  • diğer malzemeler eklenip kalıba dökülür.
  • 180 derecede pişirilir.
  • krema için sütün içine vanilya hariç tüm malzemeler konur .
  • muhalebi kıvamına kadar pişirilir.
  • vanilya eklenip soğuyana kadar mikserle çırpılır.
  • pişin kekin kabaran kısımları kesilir.
  • kek krema ile kaplanır.kesilen kek parçaları rondadan geçirilip pastanın üzerine dökülür.
  • şimdiden afiyet olsun.

HAVUÇLU TOPLAR VE BİR YAŞGÜNÜ



merhaba arkadaşlar bir haftadır bloguma pek uğrayamadım biliyorum.ama annemler kızıma bakmaya istanbula geldiler. hem onlarla vakit geçirirken hem onları yakalamış iken doktor kontrollerini ve tahlillerini halletmeyi araya sıkıştırınca blogumu biraz öksüz bırakmak zorunda kaldım. Allaha şükür herşeyi bir şekilde yoluna sokup sağlıklı bir şekilde onları evlerine uğurladık..kızım oldukça üzgün durumda aslında.. onu teselli etmek bayağı zor olacak gibi duruyor.hafta sonunu onu eğlendirmeye ayırmam gerek sanırım.
bu gün ayrıca CANIM YENGEMİN YAŞGÜNÜ.İYİKİ DOĞMUŞSUN CİCİ ANNEMİZ. BİZ SENİ ÇOOOOK SEVİYORUZ.
bu tarif benim favorilerim arasındadır. havuçun farklı bir lezzeti..
malzemeler:
  • 3 havuç
  • 1 çay bardağı şeker
  • yarımçay bardağı su
  • 1 çay kaşığı katıyağ
  • 1 paket kare bisküvi
  • yarım su bardağı dövülmüş fındık
  • 2 çorba kaşığı kakao(ben koymadım)
  • üstü için hindistan cevizi
yapılışı:
  • havuçlar soyulup rendelenir tencereye konup şeker,su ve yağ eklenip pişirilir.
  • suyunu salıp iyice çektikten sonra ılımaya bırakılır.
  • ılıyan havuç şekerlemesine un haline gelmiş bisküvi,fındık içi, ve kakao eklenerek hamur haline getirilir.
  • küçük toplar haline getirilip hindistan cevizine bulanır.
  • şimdiden afiyet olsun.

ESKİLERDEN POTPORİLER...