11 Nisan 2009 Cumartesi

BAYATLAMIŞ EKMEK MANTISI






kalan ekmekler ve yemek harçından kalan kıymayla yaptığım bir mantı. biz ailecek çok sevdik hem ekmekler değerlendi hemde arşive yeni bir lezzet eklendi..

malzemeler:


  • bayat ekmek dilimlenmiş

  • 150 -200 gr kıyma

  • 1 soğan

  • 1-2 kaşık sıvıyağ

  • tuz

  • kırmızıbiber

  • 1 kaşık salça

  • yarım su bardağı sıcak su

  • sarımsak tozu

  • 2 su bardağı yoğurt

yapılışı:


  • yemeklik doğranan soğan yağda kavrulur.

  • içine kıyma eklenip kıymanın suyunu salıp çekmesi beklenir.

  • şalça eklenip hafifce kavrulur.yarımsu bardağı sıcak su ve baharatlar eklenip pişirilir.

  • sarımsak tozu ,tuz ve yoğurt çırpılır.

  • dilimlenmiş bayat ekmekler tost makinasında kızartılır.

  • ekmekler tabağa alınır. üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir.kıyma sosuda eklenip hemen servis edilir.

  • şimdiden afiyet olsun.

3 yorum:

disal dedi ki...

tarif çok güzel..bayıldım doğrusu...

ellerine sağlık...

acıktım tamda..olsa nasıl güzel yerdim..:)

HÜLYA dedi ki...

ellerine sağlık tatlım oldukça yaratıcı bir fikir.. lezzetine de doyulmaz eminim..

ayrıca bloğun başındaki bebişlere hasta oldum ısırıp yiyesim geliyor valla...

öptüm canım sevgiler

örgücan dedi ki...

selam, ben yorumunuzu geç okudum kusura bakmayın geç oldu ama sorduğunuz şeyi söyleyeyim Dr.Oetker 'in kutu içinde duo puding diye yazıyor. tarifi farklı ama ben öyle kullandım.Ayrıca ziyaret ve beğeniniz için teşekkürler ,herzaman beklerim,sevgiler

ISLAK KURABİYE