bu böreği ayrıca P.D.Ç.S.E.41 GÖNDERİYORUM SEVGİLER
kaymaklı böreğin yeni şekli. bu şekilde pişirip servisten önce dilimliyorum. arkadaşlar börekte kaymağı denemediyseniz mutlaka deneyin gerçekten harika bir lezzet veriyor ...
malzemeler:- 6 yufka
- 2 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 kase kaymak
iç malzeme:
- 9-10 patates
- 1 soğan
- tuz,kırmızıbiber,karabiber
- 1 su bardağı süt
- 1 kaşık salça
- patatesler haşlanıp ezilir.
- tavaya 3 kaşık sıvıyağ konup soğanlar yemeklik doğranır hafif kavrulunca patates eklenir iyice kavrulur.
- salça eklenip karıştırıldıktan sonra baharatlar ve 1 su bardağı süt eklenip pişirilir.
- 2 yumurta sıvıyağ ve süt iyice çırpılır.
- yufka yayılır. sütlü karışim sürülür.iç malzeme yayılıp yanlardan kıvrılıp rolu şeklinde sarılır.
- ikiye kıvrılıp tepsiye dizilir.
- tüm yufkalara aynı işlem yapılır.
- üstlerine kaymak ve yumurta çırpılıp sürülür. 180 derecede pişirilir.
- ılınınca 2 parmak kalınlığında kesilip servis yapılır . şimdiden afiyet olsun.
2 yorum:
tesekküe ederim ellerine saglık
Ellerine saglik canim,harikaaaa...
Yorum Gönder