11 Nisan 2009 Cumartesi

PATATESLİ DOLAMA BÖREK p.d.ç.s.e.41


bu böreği ayrıca P.D.Ç.S.E.41 GÖNDERİYORUM SEVGİLER


kaymaklı böreğin yeni şekli. bu şekilde pişirip servisten önce dilimliyorum. arkadaşlar börekte kaymağı denemediyseniz mutlaka deneyin gerçekten harika bir lezzet veriyor ...
malzemeler:
  • 6 yufka
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 kase kaymak

iç malzeme:
  • 9-10 patates
  • 1 soğan
  • tuz,kırmızıbiber,karabiber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kaşık salça
yapılışı:
  • patatesler haşlanıp ezilir.
  • tavaya 3 kaşık sıvıyağ konup soğanlar yemeklik doğranır hafif kavrulunca patates eklenir iyice kavrulur.
  • salça eklenip karıştırıldıktan sonra baharatlar ve 1 su bardağı süt eklenip pişirilir.
  • 2 yumurta sıvıyağ ve süt iyice çırpılır.
  • yufka yayılır. sütlü karışim sürülür.iç malzeme yayılıp yanlardan kıvrılıp rolu şeklinde sarılır.
  • ikiye kıvrılıp tepsiye dizilir.
  • tüm yufkalara aynı işlem yapılır.
  • üstlerine kaymak ve yumurta çırpılıp sürülür. 180 derecede pişirilir.
  • ılınınca 2 parmak kalınlığında kesilip servis yapılır . şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

yemekelisleri dedi ki...

tesekküe ederim ellerine saglık

yildiz dedi ki...

Ellerine saglik canim,harikaaaa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails