3 Nisan 2009 Cuma

NURABİYE


bu tarifi yıllar öncesinden defterime yazmışım. sofra dergisinin yemek yarışmasında birinci olmuştu.menüyü hazırlamak için değişik lezzetler ararken defterde görüverdim daha sonrada birsenin blogundada görünce tamamdır dedim.


malzemeler:


  • 3-4 kabak rendelenmiş

  • 1 çay bardağı pirinç

  • 1 demet dereotu

  • 1 demet taze soğan

  • tuz

  • bir çaybardağı sıvıyağ

  • kırmızı biber,karabiber

  • bir çay bardağı sıcak su

  • 2 su bardağı süzme yogurt

  • 3 kaşık mayonez

yapılışı:


  • yarımçay bardağı sıvıyağ tencereye konup içinedoğranmış yeşil soğanları ekle hafifçe çevir daha sonra rendelenmiş kabak ve 1 tatlı kaşığı tuz konup suyunu salıp çekene kadar pişirilir.

  • pirinç ve yarım su bardağı sıcak su eklenip pirinçler pişene kadar pişirilir.

  • iyice soğuduktan sonra maydonoz,dereotu,karabiber eklenip karıştırılır.

  • yogurt ve mayonez karıştırılıp kabaklı karışıma eklenir.

  • ayrı bir tavada yarım çay bardağı sıvıyağ iyice kızdırılır.nurabiyenin üzerine dökülerek servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun.

2 yorum:

SEVİL SENİ HİÇ YORUMSUZ BIRAKMAZ ... dedi ki...

EVET BALIM BU TARİFİ HERKES COK METETTİLER BİR BEN DENEYEMEDİM AMA DEMEK ŞART OLDU SENDE DADINI BEGENDİĞİNE GÖRE DENEMELİYİM :))
ELLERİNE SAGLIK BENİM BİRİCİĞİM..

ASLİ dedi ki...

BENDE ÇOK MERAK EDİYORUM HEMEN DENEMEYI DÜŞÜNÜYORUM

ISLAK KURABİYE