11 Nisan 2009 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI




İzmirdeyken en çok tükettiğimiz sebzelerden biriydi.ama evlenip istanbula gelince hemde eşim genelde sebze yemediği için uzun yıllar oldu bu yemeği pişirmeyeli. hafta sonu pazarda görünce neredeyse hazine bulmuş gibi oldum hemen aldım ama dedim ya bişirmeyeli 10 sene olduğu düşünülürse nasıl yapılacağını unutmuşum!!!

hemen en üst merci olan yengemi aradım.sağolsun kendisi bana tarif etti bende hemencecik yapıverdim.

daha sıcakken bile harikaydı ama tavsiyem en az bir gün beklemeniz.

malzemeler:


  • yarım kilo yer elması

  • 1 baş soğan

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • tuz

  • 2 kesme şeker

  • taze soğan

  • dereotu

  • sıcak su

  • 1 avuç pirinç

  • 1 limon suyu

yapılışı:


  • yer elmaları soyulup yıkanır.

  • soğan salataya doğranırmış gibi doğranıp tuzla ovulur.(annem yeşil soğan kullanıyor)tencerenin dibine yerleştirilir.

  • üzeine yerelması yerleştirilir.

  • zeytinyağı ve şeker eklenir.

  • üzerine gececek kadar sıcak su ve bir avuç pirinç konup pişirilir.(çabuk pişen bir sebze olduğu için suyunun çok fazla olmaması gerek ve kısık ateşte pişmeli)

  • pişinde altı kapatılıp dereotu ve yeşil soğnla süslenir limon sıkılarak servis yapılır.

  • şimdiden afiyet olsun

3 yorum:

HÜLYA dedi ki...

CANIM BENİM PİZZA ÇÖREK TARİFİ YARIN YAYINDA OLUR İNŞALLAH BİR AKSİLİK ÇIKMAZ SA..

AMA YARIN GEÇ OLUR DERSEN HEMEN DÜZENLER ATARIM SANA ....

ÇOOK ÖPTÜM SENİ

HÜLYA dedi ki...

tarif yayında canım.. sana kolay gelsin öptüm

sevil dedi ki...

becerikli arkadaşım benim ellerine saglık

ISLAK KURABİYE