aslında menüde tek kişilik olarak planlamıştım kumpiri ama sayı fazla olunca ondanda önemlisi koyacak o büyüklükte bir tepsi bulamayında bu şekle çevirdim.
ama az olan bir davette tek kişilikte yapmayı düşünüyorum.çok daha şık olacağı kesin.
lezzet aynı lezzet ama bilirsiniz ya zerafet ayrıntıdadır sevgiler!!!
malzemeler:
- 7-8 patates
- 5-6 tane kornişon turşu
- yarım çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
- 1 küçük kavonoz garnitür
- 1 avuç mısır
- 3 kaşık tereyağ
- tuz,karabiber
- sıcak servis yapacaksanız 3-4 kaşık rende kaşar (ben koymadım)
- ketçap,mayonez
yapılışı:
- patatesleri soyup dörte bölüp terecereye koyalım.az bir su ilave ederek haşlayalım
- patetesleri iyice ezip sıcakken tereyağ ,tuz,karabiber ekleyelim.ılımaya bırakalım.
- patatesli karışım soğuyunca borcama yerleştirelim.orta kısmını hafifçe kenarlara çekelim.
- diğer tarafta garnitür,turşu,zeytini karıştıralım.
- patetesin ortasına yerleştirelim.
- ketçap ve mayonezle süsleyip servis yapalım.
- şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder