buda nişandaki 2. tatlım.şekerpare ile haşasın uyumu gerçekten çok hoş oldu. haşaşı içinemi katsam yoksa üzerinemi bulasam derken ortaya bu çıktı.
malzemeler:
- 1 paket teremyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 -5 kaşık irmik
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un
- vanilya
- kabartma tozu
- üstü için tane haşaş
şerbeti:
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limon suyu
- 1 vanilya
yapılışı:
- hamur için tüm malzemeler karıştırılır.
- ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. haşaşa bulanıp tepsiye dizilir.
- şerbeti için vanilya hariç tüm malzemeler karıştırılır ve pişirilir.kaynadıktan sonra limon suyu eklenip 5 dakika kadar daha pişirilir.
- altı kapatılıp vanilya konur ve karıştırılır.ılımaya bırakılır.
- şekerpareler piştikten sonra 3 dakika bekletilir.
- şekerpareler sıcak iken ılık şerbet dökülür.
- üzerine tepsi kapatılıp servise kadar bekletilir.
- şimdiden afiyet olsun.
3 yorum:
kurabiye gibiler çok şirin olmuşlar ellerine sağlık....
haşhaşlı şekerpare pek güzel görünüyor.çıtır bir tatlı olmuş.elinize saglık.
her zamanki gibi nefis yapmışsın canım benim..ellerine sağlık...hayırlı cumalar diliyorum...
Yorum Gönder