bu tarifi yıllar öncesinden defterime yazmışım. sofra dergisinin yemek yarışmasında birinci olmuştu.menüyü hazırlamak için değişik lezzetler ararken defterde görüverdim daha sonrada birsenin blogundada görünce tamamdır dedim.
malzemeler:
- 3-4 kabak rendelenmiş
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 demet dereotu
- 1 demet taze soğan
- tuz
- bir çaybardağı sıvıyağ
- kırmızı biber,karabiber
- bir çay bardağı sıcak su
- 2 su bardağı süzme yogurt
- 3 kaşık mayonez
yapılışı:
- yarımçay bardağı sıvıyağ tencereye konup içinedoğranmış yeşil soğanları ekle hafifçe çevir daha sonra rendelenmiş kabak ve 1 tatlı kaşığı tuz konup suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- pirinç ve yarım su bardağı sıcak su eklenip pirinçler pişene kadar pişirilir.
- iyice soğuduktan sonra maydonoz,dereotu,karabiber eklenip karıştırılır.
- yogurt ve mayonez karıştırılıp kabaklı karışıma eklenir.
- ayrı bir tavada yarım çay bardağı sıvıyağ iyice kızdırılır.nurabiyenin üzerine dökülerek servis yapılır.
- şimdiden afiyet olsun.
2 yorum:
EVET BALIM BU TARİFİ HERKES COK METETTİLER BİR BEN DENEYEMEDİM AMA DEMEK ŞART OLDU SENDE DADINI BEGENDİĞİNE GÖRE DENEMELİYİM :))
ELLERİNE SAGLIK BENİM BİRİCİĞİM..
BENDE ÇOK MERAK EDİYORUM HEMEN DENEMEYI DÜŞÜNÜYORUM
Yorum Gönder